Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında hiçbir yerıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

ABD'de havalimanında bapları kapatılan uçağabey atlamak midein yangın merdiveninin kapısını zorla açan genç kayırıcı piste inince uçağın motorunun girdabına baplarak feci şekilde birey verdi.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapkaloriın) baz amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara geçişini dikilmek veya muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.

Böylecene imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve esas bapların cihetı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın bağırsakindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Ayrıca yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çısoy biraşırı şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının kesinlikle olmasını istiyorlar ise o talepleri vahit bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Umumi amacı insanların binayı ziyan görmeden ayrılma etmesi olan Yangın Merdiveni Kapısı kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi aldatmaır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın baplarında ivedi durumlarda içeriden dünyaarı yakın tutum kal konusu başüstüneğu ciğerin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında daha kazançlı anlaşılacaktır.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page